UBL (e)Facturatie

UBL staat voor Universal Business Language en is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Een andere naam voor een UBL-factuur is een e-factuur. UBL is ontworpen met het idee dat facturen direct moeten kunnen worden uitgelezen door boekhoudprogramma's. UBL-facturen zijn gebouwd in XML, waarbij alle afzonderlijke gegevens op de factuur met een stukje code zijn beschreven. Dat noemen we tagging. Dankzij de tags kan elk modern factuur- of boekhoudprogramma de factuur lezen.

In de praktijk betekent dit dat het invoeren van facturen tot de verleden tijd behoort. U hoeft geen gegevens meer over te tikken. Bovendien kunt u facturen nu rechtstreeks naar het boekhoudprogramma van uw klant sturen. De klant hoeft enkel de factuur te controleren en akkoord te geven voor betaling. Een kosten- en tijdbesparend facturatieproces.

Uw UBL-facturen kunnen dankzij PlanetPress in de gehele communicatieflow van uw bedrijf worden meegenomen. Zo kunt u met XML Nota's van Anva uw facturen genereren en per e-mail verzenden, samen met uw nota.